Belépés
Patisszonos lecsó
... 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.

Elkészítése:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy uj...
Gulyásleves (kezdőknek)
... a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá vizet, és fedő alatt pároljuk! Mikor ...
Cukkinis metélt aszalt paradic
... eltávolítjuk, apróra felkockázzuk, 1 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A csilipaprika ereit és magjait a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk vagy eltávolítjuk; felaprózzuk. Az aszalt paradicsomot lecsepegtetjük, karcsú csíkokra szeljük.
2. A forró olajban megpároljuk a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a cukkinit és a kétféle paprikát, sózzuk, borsozzuk, s f...
Paradicsomos almalekvár
... érett, de nem puha paradicsom, 2,5 kg cukor, 1 dl jó minőségű rum, 4 zacskó vaníliás cukor

Elkészítése:

A megmosott almát meghámozzuk, magházastól apróra vágjuk. A paradicsomot is megmossuk, és feldaraboljuk. Az almát és a paradicsomot péppé főzzük, és átpasszírozzuk. A pépbe belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrű...
pacalpörkölt
... pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. (Ez normál edényben kb. 4 órát tartana!)

2. Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát, és apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük.

3. A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt, és ceruza vékonyságú csíkok...
Pulykapaprikás
... aranybarnára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, felöntjük egy kevés húslevessel, néhány darabka citromhéjjal, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd a sűrített paradicsomot is belekeverjük.

A serpenyőbe visszatesszük a pulykacombot, pepperonit adunk hozzá, majd felöntjük annyi levessel, hogy a húst ellepje. Kb. 45 percig kis lángon, fedő alatt ...
Karácsonyi leves receptek
... sóval, és közepes forrással kb. 60 percig főzzük. Utána ezt a levet átszűrjük, és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve haltejet, a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot, ill. a lecsót, és 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben nem szabad keverni, csak rázogatni. Tálaláskor utánízesítjük, karikákra vágott zöldpaprikát tehetünk a tetejére...
Rakott csirke
... megmossuk, a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A burgonyát kacsasütő tepsibe rakjuk, megsózzuk, és ráöntjük a gombát (a levét nem), a gomba fölé pedig a karikára vágott paprikát és paradicsomot. Rátesszük a megmosott, megsózott, borsozott, grillporral ízesített csirkét, egy kevés olajjal meglocsoljuk, és alufóliával lefedve betesszük sülni.
Ha már puha a hús és a bur...
Kukoricás palacsinta
... puhára főzzük, majd kivesszük (a levét megőrizzük), és amikor langyosra hűlt, nagyon apróra összevágjuk. Közben megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A pórét finomra, a paprikát, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a pórét, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a ketchupot és a hús főzől...
Paradicsomos tojás
... és a héját kissé megkocogtatjuk, hogy megtörjön (ha így hűl ki, a héja egy mozdulattal lehámozható). A megtisztított kemény tojást keresztben fél centi vastag szeletekre vágjuk. A paradicsomot kicsumázzuk, és a tojáshoz hasonlóan felszeleteljük. A tojássárgájához adjuk az olajat (először habverővel élénken keverve cseppenként, majd vékony sugárban), jól kikeverjük, hogy vaj kemény...
Paprikás hústekercs...
... majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és eltávolítjuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, és a paradicsomhúst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majd az egészet belekeverjük a rizsbe. Tányérra teszünk egy kupac rizst, mellé a szeletelt sültet, amit meglocsolunk a pecsenyelével. Kínál...
Leves aprólékból
... felaprózzuk. A fokhagymát és a borsot teatojásba zárjuk.
2. A csirkeaprólékot nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a karfiolt, borsót, hagymát, a megmosott zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, végül a teatojást, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön 30-35 percig főzzük.
2. A levesből eltávolítjuk a teat...
Fehérjék cukorbetegségben
... vöröshagyma
1/2 csokor aprított, friss kapor
Elkészítés: A kovászos uborka és a kukorica levét alaposan összekeverjük (lehet turmixolni is) a mustárral, a tárkonnyal és az édesítővel. A paradicsomot, a paprikát és a kovászos uborkát vékony szeletekre vágjuk, nagyobb tálban összekeverjük a csemegekukoricával és a hagymával. A zöldségekre öntjük a salátalevet, és néhány ór...
Cukorbetegség
...
1 csokor petrezselyem
6-8 friss bazsalikomlevél
2 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
1 dl víz
Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát metéltre, a petrezselymet és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk.
Elkészítés: A zöldfélék...
magvas, pácolt ponty
... pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tál...
Tavaszi vitaminbomba
... üvegtálat, a többit ujjnyi vastag csíkokra metéljük, és a tál aljára szórjuk. A kígyóuborkát és a retket vékonyan legyaluljuk, a hagymát (egy keveset a zöld szárából is!) felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. Kisebb kupacokban a vágott salátalevelek tetejére rendezzük úgy, hogy a színek szépen illeszkedjenek, közepére teszszük a felnégyelt kemény tojást, és zöld hagymas...
Tiroli rösti
... durvára őrölt bors, só, édes-nemes pirospaprika, kakukkfű; a röstihez: 1 kg burgonya, 2 kis fej vöröshagyma, 4 tojássárgája, 3 evőkanál olaj, só, bors.

1. A cukkinit, a paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, és a zöldpaprikával együtt a megforrósított olajon kb. 5 percig pirítjuk. Ho...
Pulykamell takaróban
... 1 ek. olaj, 15 dkg natúr vajkrém, 1 tojássárgája.
Előkészítés: A húst leöblítjük, sóval, borssal megszórjuk. A metélőhagymát megmossuk, lerázzuk róla a vizet, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk. A sütőt 200 °C-fokra előmelegítjük.

Elkészítés:

1. Az olajat felforrósítjuk, és erősen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát. A...
Bolgár gyuvecs
... tojás
olívaolaj

A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük. A babot, a krumplit, a hagymát, a padlizsánt és a paradicsomot felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Az egészet összekerjük, tűzálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk alá, majd megsütjük. A joghurtb...
Brokkoli
... locsolja meg pár csepp olajjal, majd csomagolja össze a kis batyut, hogy a gőz bennmaradjon. Előmelegített sütőben 30-40 percig párolja. Közben készítse el hozzá a mártást. 5 dkg friss paradicsomot turmixoljon össze, keverjen bele egy teáskanálnyi vágott kaprot, egy kis bazsalikomot és snidlinget.

Brokkolikrémleves egyszerűen
Hozzávalók:
# 1 zacskó (4...
1 2 3 ............40 41 ......60 61 .....79 80 81 
Címkék: paradicsomot leforrázzuk, csípős zöldpaprikát, paprikát megmossuk, csilipaprika ereit, kívánt csípősség, aszalt paradicsomot, forró olajban, áttört fokhagymát, kétféle paprikát, megmosott almát, paradicsomot péppé, pépbe belekeverjük, vaníliás cukrot, paradicsomot forró, kuktát kihűtjük, kevés húslevessel, sűrített paradicsomot, serpenyőbe visszatesszük, húst ellepje, levet átszűrjük, besózott halakra, cikkekre vágott, halászlét főzés, burgonyát megtisztítjuk, burgonyát kacsasütő, gomba fölé, karikára vágott, kevés olajjal, levét megőrizzük, pórét finomra, paradicsomot apró, héját kissé, mozdulattal lehámozható, megtisztított kemény, paradicsomot kicsumázzuk, tojáshoz hasonlóan, tojássárgájához adjuk, paradicsomhúst kockákra, egészet belekeverjük, kupac rizst, szeletelt sültet, borsot teatojásba, csirkeaprólékot nagy, megmosott zöldpaprikát, paradicsomot egészben, levesből eltávolítjuk, kovászos uborka, kukorica levét, kovászos uborkát, zöldségekre öntjük, zöldségeket megmossuk, zöldpaprikát felkockázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.