|
|
|
... 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.
Elkészítése:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy uj... |
|
|
|
|
|
|
|
... a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá vizet, és fedő alatt pároljuk! Mikor ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... eltávolítjuk, apróra felkockázzuk, 1 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A csilipaprika ereit és magjait a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk vagy eltávolítjuk; felaprózzuk. Az aszalt paradicsomot lecsepegtetjük, karcsú csíkokra szeljük.
2. A forró olajban megpároljuk a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a cukkinit és a kétféle paprikát, sózzuk, borsozzuk, s f... |
|
|
|
|
|
|
|
... érett, de nem puha paradicsom, 2,5 kg cukor, 1 dl jó minőségű rum, 4 zacskó vaníliás cukor
Elkészítése:
A megmosott almát meghámozzuk, magházastól apróra vágjuk. A paradicsomot is megmossuk, és feldaraboljuk. Az almát és a paradicsomot péppé főzzük, és átpasszírozzuk. A pépbe belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrű... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. (Ez normál edényben kb. 4 órát tartana!)
2. Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát, és apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük.
3. A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt, és ceruza vékonyságú csíkok... |
|
|
|
|
|
|
|
... aranybarnára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, felöntjük egy kevés húslevessel, néhány darabka citromhéjjal, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd a sűrített paradicsomot is belekeverjük.
A serpenyőbe visszatesszük a pulykacombot, pepperonit adunk hozzá, majd felöntjük annyi levessel, hogy a húst ellepje. Kb. 45 percig kis lángon, fedő alatt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sóval, és közepes forrással kb. 60 percig főzzük. Utána ezt a levet átszűrjük, és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve haltejet, a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot, ill. a lecsót, és 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben nem szabad keverni, csak rázogatni. Tálaláskor utánízesítjük, karikákra vágott zöldpaprikát tehetünk a tetejére... |
|
|
|
|
|
|
|
... megmossuk, a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A burgonyát kacsasütő tepsibe rakjuk, megsózzuk, és ráöntjük a gombát (a levét nem), a gomba fölé pedig a karikára vágott paprikát és paradicsomot. Rátesszük a megmosott, megsózott, borsozott, grillporral ízesített csirkét, egy kevés olajjal meglocsoljuk, és alufóliával lefedve betesszük sülni.
Ha már puha a hús és a bur... |
|
|
|
|
|
|
|
... puhára főzzük, majd kivesszük (a levét megőrizzük), és amikor langyosra hűlt, nagyon apróra összevágjuk. Közben megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A pórét finomra, a paprikát, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a pórét, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a ketchupot és a hús főzől... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a héját kissé megkocogtatjuk, hogy megtörjön (ha így hűl ki, a héja egy mozdulattal lehámozható). A megtisztított kemény tojást keresztben fél centi vastag szeletekre vágjuk. A paradicsomot kicsumázzuk, és a tojáshoz hasonlóan felszeleteljük. A tojássárgájához adjuk az olajat (először habverővel élénken keverve cseppenként, majd vékony sugárban), jól kikeverjük, hogy vaj kemény... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és eltávolítjuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, és a paradicsomhúst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majd az egészet belekeverjük a rizsbe. Tányérra teszünk egy kupac rizst, mellé a szeletelt sültet, amit meglocsolunk a pecsenyelével. Kínál... |
|
|
|
|
|
|
|
... felaprózzuk. A fokhagymát és a borsot teatojásba zárjuk.
2. A csirkeaprólékot nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a karfiolt, borsót, hagymát, a megmosott zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, végül a teatojást, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön 30-35 percig főzzük.
2. A levesből eltávolítjuk a teat... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
1/2 csokor aprított, friss kapor
Elkészítés: A kovászos uborka és a kukorica levét alaposan összekeverjük (lehet turmixolni is) a mustárral, a tárkonnyal és az édesítővel. A paradicsomot, a paprikát és a kovászos uborkát vékony szeletekre vágjuk, nagyobb tálban összekeverjük a csemegekukoricával és a hagymával. A zöldségekre öntjük a salátalevet, és néhány ór... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 csokor petrezselyem
6-8 friss bazsalikomlevél
2 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
1 dl víz
Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát metéltre, a petrezselymet és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk.
Elkészítés: A zöldfélék... |
|
|
|
|
|
|
|
... pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tál... |
|
|
|
|
|
|
|
... üvegtálat, a többit ujjnyi vastag csíkokra metéljük, és a tál aljára szórjuk. A kígyóuborkát és a retket vékonyan legyaluljuk, a hagymát (egy keveset a zöld szárából is!) felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. Kisebb kupacokban a vágott salátalevelek tetejére rendezzük úgy, hogy a színek szépen illeszkedjenek, közepére teszszük a felnégyelt kemény tojást, és zöld hagymas... |
|
|
|
|
|
|
|
... durvára őrölt bors, só, édes-nemes pirospaprika, kakukkfű; a röstihez: 1 kg burgonya, 2 kis fej vöröshagyma, 4 tojássárgája, 3 evőkanál olaj, só, bors.
1. A cukkinit, a paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, és a zöldpaprikával együtt a megforrósított olajon kb. 5 percig pirítjuk. Ho... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 ek. olaj, 15 dkg natúr vajkrém, 1 tojássárgája.
Előkészítés: A húst leöblítjük, sóval, borssal megszórjuk. A metélőhagymát megmossuk, lerázzuk róla a vizet, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk. A sütőt 200 °C-fokra előmelegítjük.
Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk, és erősen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát. A... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
olívaolaj
A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük. A babot, a krumplit, a hagymát, a padlizsánt és a paradicsomot felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Az egészet összekerjük, tűzálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk alá, majd megsütjük. A joghurtb... |
|
|
|
|
|
|
|
... locsolja meg pár csepp olajjal, majd csomagolja össze a kis batyut, hogy a gőz bennmaradjon. Előmelegített sütőben 30-40 percig párolja. Közben készítse el hozzá a mártást. 5 dkg friss paradicsomot turmixoljon össze, keverjen bele egy teáskanálnyi vágott kaprot, egy kis bazsalikomot és snidlinget.
Brokkolikrémleves egyszerűen
Hozzávalók:
# 1 zacskó (4... |
|
|
|
|
|